Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Τσίπρας: Τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό


'Εχουμε φτάσει στο σημείο, κι αυτό είναι σημαντικό, η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Κι αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση', δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επίσκεψη του στον "Αστερόκοσμο" που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.
Ο πρωθυπουργός είδε προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας και ελληνόπουλα μαζί να παίζουν και να διασκεδάζουν σε κλίμα Χριστουγεννιάτικο, συνομίλησε μαζί τους, φωτογραφήθηκε και αντάλλαξε ευχές.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό τον συντονισμό του Γραφείου Περιφερειακού Συντονισμού Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου, με την αμέριστη συμπαράσταση του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και την ευγενή υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO. Στη γιορτή για τα προσφυγόπουλα ήταν επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Το σύλλογο παιδιών με σύνδρομο Down επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός
Νωρίτερα το σύλλογο παιδιών με σύνδρομο Down επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Τσιφλίκης ο οποίος έθεσε το θέμα της λειτουργίας του χώρου που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα στη Καλαμαριά ώστε να παρέχονται στα παιδιά εκπαιδευτικά προγράμματα.
Ο πρωθυπουργός που ανέφερε ότι δεν θα εκφωνήσει πολιτικό λόγο ούτε θα δώσει μήνυμα με πολιτική αξιοποίηση τόνισε ότι ήταν συγκινητική η στιγμή όταν αποδέχτηκε το αίτημα του συλλόγου, για να πούνε τα παιδιά του συλλόγου, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε τήρησε την υπόσχεσή του να φέρει στα παιδιά το μηχάνημα που του ζήτησαν για να βλέπουν ταινίες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *