Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πώς η θερμοκρασία επηρεάζει τον μεταβολισμό


Οι διαφωνίες για τον θερμοστάτη του γραφείου είναι μέρος της καθημερινής ζωής: κάποιοι πάντα αισθάνονται ότι κρυώνουν, ενώ κάποιοι άλλοι πάντα διαμαρτύρονται ότι ζεσταίνονται. Αλλά μια νέα ακαδημαϊκή μελέτη προτείνει ότι η εγκατάλειψη του συνηθισμένου συμβιβασμού στους 21 έως 22 βαθμούς Κελσίου θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της παχυσαρκίας και του διαβήτη, καθώς τόσο οι χαμηλότερες όσο και οι υψηλότερες θερμοκρασίες αυξάνουν τον  μεταβολισμό  του σώματος.

Για παράδειγμα, μερικές εβδομάδες εργασίας σε «ήπια κρύο» περιβάλλον, θα μπορούσε να έχουν επίδραση στον διαβήτη συγκρίσιμη με τα «καλύτερα διαθέσιμα» φάρμακα και τις τεχνικές άσκησης, όπως ανέφεραν οι ερευνητές. Τόνισαν επίσης την ιστορική αύξηση των θερμοκρασιών που θεωρούνται άνετες στα σπίτια και τα γραφεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τη μείωσήτους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για παράδειγμα, μια ολλανδική εφημερίδα του 1872 ανέφερε ότι μια άνετη θερμοκρασία δωματίου ήταν μεταξύ 13oC και 15oC.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Wouter van Marken Lichtenbelt, του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ δήλωσε: «Υποτίθεται ότι η σταθερή εσωτερική θερμοκρασίαθα ικανοποιούσε την άνεση και βοηθούσε την υγεία των περισσοτέρων ανθρώπων. Ωστόσο, αυτή η έρευνα δείχνει ότι η ήπια κρύα και μεταβαλλόμενη θερμοκρασία μπορεί να έχει  θετική επίδραση  στην υγεία μας και ταυτόχρονα να είναι αποδεκτή ή ακόμη και να δημιουργεί ευχαρίστηση».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *