Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Call for Films: Κινηματογραφώντας την Εργασία και την Επισφάλεια


Πρόσκληση υποβολής ταινιών για τη θεματική ενότητα 'Κινηματογραφώντας την Εργασία και την Επισφάλεια' του 8ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας έχει εισαγάγει από το 2014 το θεσμό της θεματικής ενότητας, στοχεύοντας στο άνοιγμα του Φεστιβάλ προς ένα ευρύτερο κοινό και αποσκοπώντας στην προώθηση της εκπαιδευτικής και αναστοχαστικής διάστασης του εθνογραφικού κινηματογράφου γύρω από μια συγκεκριμένη θεματική κάθε χρονιά. Στη φετινή διοργάνωση, η θεματική ενότητα θα αφορά την εργασία και την επισφάλεια. Την επιμέλειά της αναλαμβάνουν οι ανθρωπολόγοι Δήμητρα Κόφτη (Max Planck Institute) και Mao Mollona (Goldsmiths College).

Η ενότητα Κινηματογραφώντας την εργασία και την επισφάλεια του 8ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας- Ethnofest είναι αφιερωμένη σε ταινίες σχετικές με την εργασία, σε μια συγκυρία συνεχώς αυξανόμενης επισφάλειας και εργασιακής απορρύθμισης. Αυτό το ανοιχτό κινηματογραφικό κάλεσμα απευθύνεται σε projects σχετικά με την εργασία και το μόχθο, την ανεργία και την έλλειψη εργασίας, την απλήρωτη εργασία, τη συναισθηματική εργασία, την ένταξη και τον αποκλεισμό μέσω της εργασίας. Αφορά ακόμα σε projects σχετικά με την εργασία και τη μετανάστευση, τη δουλεία, την εμπειρία της αναζήτησης εργασίας, την σχέση της εργασίας με έμφυλες, εθνοτικές και ηλικιακές ανισότητες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *