Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Bloomberg: Η συμφωνία δίνει στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει

Το άρθρο εδώ, στην πηγή...

 

Η συμφωνία της Πέμπτης δεν ήταν «too good to be true», αλλά δίνει στην Ελλάδα χώρο να αναπνεύσει και έναν οδικό χάρτη για το χρέος, σύμφωνα με αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg που θεωρεί πως η συμφωνία δεν ήταν τέλεια για κανέναν.

 

Η Γερμανία αυτή τη φορά συμφώνησε σε πιο συγκεκριμένα στοιχεία για μια πιθανή ελάφρυνση χρέους και σε λιγότερο φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους, τονίζει το αμερικανικό πρακτορείο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνεισε στο ελληνικό πρόγραμμα την αξιοπιστία του, όχι όμως και τα χρήματα του. Η Ελλάδα πήρε κάποια χρήματα και μεγαλύτερη σαφήνεια.

 

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις ανταλλαγές, οι επώδυνες αποφάσεις αναβλήθηκαν για αργότερα και όλοι θα πρέπει να κάτσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι σε λίγους μήνες. Αλλά όπως τονίζει το Bloomberg, μοιάζει σαν να δόθηκε μια απάντηση σε ένα ερώτημα, ένα ερώτημα που παρέμενε από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκε με τις Βρυξέλλες για τα μέτρα λιτότητας πριν από δύο χρόνια: κατά πόσον η χώρα είναι ένα βιώσιμο μέλος της ευρωζώνης.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *