Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ελπιδοφόρες οι εξελίξεις στην αγωγή της σχιζοφρένειας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ουσιαστική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών με σχιζοφρένεια –και κατ' επέκταση των ανθρώπων που τους φροντίζουν- προσφέρει η εξέλιξη της φαρμακευτικής έρευνας, καθώς οι νέες άτυπες Αγωγές Μακράς Δράσης τους απαλλάσσουν από το άγχος της συχνής λήψης της φαρμακευτικής αγωγής και τον κίνδυνο υποτροπής, παρέχοντάς τους μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

 

Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη και χρόνια ψυχική διαταραχή, στην ανάπτυξη της οποίας παίζουν ρόλο τόσο γενετικοί, όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Είναι μια νόσος που μπορεί να αφορά τον οποιοδήποτε, ανεξαρτήτως καταγωγής, κοινωνικοοικονομικής και πολιτισμικής κατάστασης (9). Χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων όπως ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες, αποδιοργάνωση λόγου ή συμπεριφοράς, μειωμένη ικανότητα στοχοκατευθυνόμενης δράσης, απάθεια ή έλλειψη κινήτρου και γνωστικά ελλείμματα και μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά όλες τις πτυχές της ζωής των πασχόντων(8).

 

Η φαρμακευτική αγωγή σε συνδυασμό με ψυχοκοινωνικού τύπου παρεμβάσεις, μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να ελέγχουν ικανοποιητικά τα συμπτώματά τους (8).

 

Συνεχίζεται εδώ….

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *