Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Επιλογή Ειδήσεων για τον Πολιτισμό στην Ελλάδα, 27 Μαρτίου 2019.

 

«Ηλιοχρωματιστή αντάμωση»: Μια σημαντική από τους Βιβλιοταξιδευτές

 

https://www.neakriti.gr/article/politismos/1539634/iliohromatisti-adamosi-mia-simadiki-apo-tous-vivliotaxideutes/

 

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Χρωμάτων

Στο Πολύκεντρο Νεολαίας έρχεται η «Ηλιοχρωματιστή αντάμωση».

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 6:30, μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, οι «Βιβλιοταξιδευτές» του συλλόγου ΑμεΝυ η «Ροδαυγή», γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα χρωμάτων, έχουν γεμάτο το διάφανο καράβι τους, με ποιητικά ηλιοχρώματα και τα αφιερώνουν στα παιδιά όλου του κόσμου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η συγγραφέας εικαστικός, Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, εθελόντρια εκπαιδεύτρια, συντονίστρια της ομάδας, οι «Βιβλιοταξιδευτές» της Ροδαυγής.

 

 

 

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: επιχορήγηση προγραμμάτων «Πολιτισμός για παιδιά και νέους»

http://www.xalkidikipolitiki.gr/2019/03/26/ypoyrgeio-politismoy-athlitismoy-epichorigisi-programmaton-quot-politismos-paidia-neoys-quot/

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να απευθύνει για πρώτη φορά πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς, για υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης για δράσεις και πολιτισμικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών) και θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2019.

Η βελτίωση και η ανάπτυξη της σχέσης παιδιών και εφήβων με τον πολιτισμό της καθημερινής ζωής και τα πολιτιστικά αγαθά, που αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του ΥΠΠΟΑ, προωθείται μέσω της στήριξης δράσεων και προγραμμάτων που θα φέρουν τις νεότερες ηλικίες κοντά σε δημιουργικές ομάδες, θα τις εξοικειώσουν με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, και θα κινητοποιήσουν τη φαντασία, το βίωμα και τη συμμετοχή τους.

 

 

 

 

Πολιτισμός και αειφορία ταιριάζουν

https://www.kathimerini.com.cy/gr/politismos/theatro-xoros/politismos-kai-aeiforia-tairiazoyn

 

 

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΘΟΚ για την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, που είναι αφιερωμένη στο αρχαία θέατρα της Κύπρου και στη σύνδεση του αρχαίου Θεάτρου με τη σημερινή, σύγχρονη κοινωνία, συνομιλήσαμε με την ηθοποιό και αρχαιολόγο Ανθή Αντωνιάδου, συγγραφέα του βιβλίου «Τα Αρχαία Θέατρα της Κύπρου» και τον Σταύρο - Ιωάννη Μπένο, πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», που στόχο έχει την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *