Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ένα στα τέσσερα Wi-Fi hotspots περιμένει να παραβιαστεί

Σύνδεση στην πηγή...



Βασιζόμενοι σε ανάλυση πληροφοριών από περισσότερα από 31 εκατομμύρια Wi-Fi hotspots παγκοσμίως, οι ειδικοί της Kaspersky Lab ανακάλυψαν ότι ένα στα τέσσερα (28%) δεν προστατεύεται και ενέχει άμεσο κίνδυνο για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Αυτό σημαίνει ότι όλη η κίνηση που μεταφέρεται και μεταδίδεται μέσω αυτών των δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών μηνυμάτων, τυχόν κωδικών πρόσβασης ή εγγράφων μεταξύ πολλών άλλων, εύκολα μπορούν να υποκλαπούν και να χρησιμοποιηθούν από επιτιθέμενους.

Σύμφωνα με το Kaspersky Security Network, το 25% των Wi-Fi δικτύων παγκοσμίως δεν έχουν καμία κρυπτογράφηση ή προστασία με κωδικό πρόσβασης οποιουδήποτε είδους. Με άλλα λόγια, οι πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω αυτών των δικτύων είναι εντελώς ευάλωτες σε εξωτερικές επιθέσεις, καθώς μπορούν να διαβαστούν από τρίτους. Επίσης, ένα 3% των Wi-Fi hotspots χρησιμοποιεί το WEP (Wired Equivalent Privacy) για την κρυπτογράφηση δεδομένων. Αυτό το αναξιόπιστο πρωτόκολλο μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας ευρέως διαδεδομένα εργαλεία, διαθέσιμα ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Συνέχεια στην πηγή…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *