Τα σκουρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν ολόκληρα εργοστάσια διατροφικής αξίας γεμάτα με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτοθρεπτικά συστατικά.Είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, η οποία προκαλεί αλκαλικοποίηση του αίματος και φυτικές ίνες, οι οποίες κρατούν το παχύ έντερο υγιές. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συστήνει την κατανάλωση μισής κούπας τέτοιων λαχανικών κάθε ημέρα για την πρόληψη διατροφικών ανεπαρκειών και σοβαρών ασθενειών.Υπάρχουν πολλές ποικιλίες εδώδιμων πράσινων λαχανικών και θα πρέπει να έχεις στο νου ότι είναι πιο θρεπτικά όταν τα καταναλώνεις ωμά ή μαγειρευμένα ελαφρώς στον ατμό.