Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Διατροφικός οδηγός για τη Μεγάλη Εβδομάδα-Τι να προσέχετε

Σύνδεση στην πηγή...


Για να περάσετε τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας χωρίς ανεπιθύμητες γαστρεντερικές διαταραχές αλλά και αλλαγές στο βάρος σας λόγω της νηστείας, θα πρέπει να φροντίσετε να μην κάνετε υπερβολές.

 

Στις ημέρες της νηστείας

 

• Κάντε 5 γεύματα την ημέρα δηλαδή 3 κυρίως (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο) και 2 ενδιάμεσα γεύματα. Συνοδεύστε το μεσημεριανό και το δείπνο με σαλάτα. Μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα. Καλές επιλογές για ενδιάμεσα γεύματα είναι τα φρούτα σε συνδυασμό με ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί επιφέρουν γρηγορότερα το αίσθημα του κορεσμού. .

• Προσέξτε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αμυλούχων τροφίμων. Επιλέξτε απλές φέτες ψωμιού και όχι μπαγκέτες, μετριάστε την κατανάλωση μακαρονιών και ρυζιού. Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης από τα επεξεργασμένα γιατί οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στη σταθεροποίηση της γλυκόζη στο αίμα.

• Καταναλώστε θαλασσινά, όπως χταπόδι, σουπιές, γαρίδες και οστρακοειδή. Τα θαλασσινά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας με χαμηλές θερμίδες. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χοληστερόλη των θαλασσινών επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.


Μεγάλο Σάββατο & Κυριακή του Πάσχα

 

Συνέχεια στην πηγή…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *