Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μαγειρική χωρίς αλάτι: Tips για να γίνει το ανάλατο φαγητό νόστιμο!

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή.


Θέλεις να μειώσεις το αλάτι στο φαγητό αλλά δεν αντέχεις ούτε καν στην ιδέα να φας ανάλατα τα φαγητά; Υπάρχει λύση;

 Η πιο εύκολη λύση είναι να προσθέσεις αρωματικά βότανα και μπαχαρικά στη μαγειρική σου, που θα δώσουν γεύση και άρωμα στο φαγητό και θα καλύψουν το κενό του αλατιού. Αν η ιδέα δε σε ενθουσιάζει ή την έχεις δοκιμάσει και το αποτέλεσμα δε σε καλύπτει υπάρχει και η λύσητου 'υποκατάστατου άλατος', το οποίο έχει παρόμοια γεύση με το κοινό αλάτι, αλλά περιέχει κατά πολύ λιγότερο νάτριο.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή το κύριο συστατικό των προϊόντων αυτών (υποκατάστατα άλατος) είναι το χλωριούχο κάλιο (εκτός κι εάν αναφέρεται αλλιώς), η γενική σύσταση (που αναγράφεται και στη συσκευασία τους) είναι ότι άτομα που υποβάλλονται σε φαρμακευτική αγωγή για σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά προβλήματα (π.χ. υπέρταση) ή νεφρικές διαταραχές πρέπει να συμβουλεύονται γιατρό πριν χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε καλιούχο υποκατάστατο αλατιού, ιδίως δε όταν λαμβάνουν φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν κάλιο ή μπορεί να προκαλέσουν υπερκαλιαιμία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *