Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά των τροφών αποτρέπουν την άνοια, καθώς οι δράσεις τους παρεμβαίνουν στην διαδικασία εκφυλισμού των εγκεφαλικών κυττάρων.
Οι ηλικιωμένοι που παίρνουν επαρκείς ποσότητες βιταμινών και αντιοξειδωτικών από τη διατροφή τους, έχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας σε σχέση με εκείνους που καταναλώνουν μικρότερες ποσότητές της.
Τα αντιοξειδωτικά ουδετεροποιούν τις ενεργές μορφές οξυγόνου που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα του οργανισμού. Οι ενεργές μορφές οξυγόνου παράγονται φυσικά στον οργανισμό, ως υποπροϊόντα του μεταβολισμού.
Επειδή ο εγκέφαλος είναι περιοχή με υψηλή μεταβολική δραστηριότητα, πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στην αθροιστική οξειδωτική βλάβη.
© MichaelidesPost.Com®