Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Επιλογή Ειδήσεων σχετικά με την Οικονομία στην Ελλάδα 22 Μαρτίου 2019.

 

 

 

 

https://www.sofokleousin.gr/ikanopoiimenos-gia-ti-geniki-poreia-tis-ellinikis-oikonomias-o-nt

 

Την ικανοποίηση του για τη γενική πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργάνωσε το ΙΟΒΕ και η αποστολή της ΕΕ στην Ελλάδα, ο επικεφαλής για την Ελλάδα της αποστολής της γενικής διεύθυνσης της ΕΕ για τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές υποθέσεις Ντέκλαν Κοστέλο, επισημαίνοντας πάντως πως απομένουν να εκτελεστούν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις.

 

 

Μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των περιφερειών
http://www.kathimerini.gr/1015333/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/megales-oikonomikes-kai-koinwnikes-anisothtes--meta3y-twn-perifereiwn

 

Η ανεργία των νέων μπορεί να μειώθηκε σε σχέση με τα επίπεδα ρεκόρ του 2012, όμως στις μισές από τις ελληνικές περιφέρειες παραμένει σε επίπεδα τριπλάσια από αυτά του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Η περιφέρεια της Ηπείρου, για παράδειγμα, κατέχει τη θλιβερή πρωτιά, έχοντας το υψηλότερο ποσοστό άνεργων νέων, 57,6%, μεταξύ όλων των περιφερειών της Ε.Ε. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό εύρημα της μελέτης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα, τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα σε ειδική συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα από τον αναπληρωτή διευθυντή του ΟΟΣΑ, Χοακίμ Ολιβέιρα Μαρτίνς.

 

 


Η οικονομία της ευτυχίας...
http://www.kathimerini.gr/1015420/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/h-oikonomia-ths-eytyxias

 

Ο Αλαν Κρούγκερ, ο διακεκριμένος Αμερικανός οικονομολόγος, αφιέρωσε μέρος της σταδιοδρομίας του στο να μελετήσει την ανθρώπινη ευτυχία. Οταν πριν από δέκα και πλέον χρόνια συζητούσαμε στο τηλέφωνο για το έργο του και τον ρώτησα εάν κάποιο από τα ευρήματά του τον βοήθησε στο πώς ζούσε τη δική του ζωή, μου είχε δώσει δύο όμορφα παραδείγματα. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Αλαν αυτοκτόνησε στα 58 του. Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και θλίψη στους κύκλους των οικονομολόγων τόσο στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, όπου δίδασκε, όσο και ευρύτερα, δηλαδή μεταξύ των πρώην συνεργατών του στις κυβερνήσεις Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, αλλά και μεταξύ των δημοσιογράφων, όπως εγώ, που ο Αλαν ανεπισήμως συμβούλευε από καιρού εις καιρόν.

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *